25 september t/m 26 november 2022

DE MARZEE INTERNATIONALE EINDEXAMENTENTOONSTELLING

De Marzee Internationale Eindexamententoonstelling is ongetwijfeld het hoogtepunt van onze tentoonstellingskalender waarmee we het werk van een nieuwe generatie sieraadkunstenaars onder de aandacht brengen en een dialoog tussen makers en hun dragers stimuleren.

De eerste Marzee Graduate Show vond plaats in 1986 en is sindsdien uitgegroeid van een bescheiden tentoonstelling met werk van een klein aantal studenten van de Nederlandse scholen – de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en ArtEz Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem – tot een evenement dat in omvang en reikwijdte zijn gelijke niet kent. Sinds 1995 zijn er studenten van een groeiend aantal internationale scholen en academies in de tentoonstelling opgenomen, die een fascinerend inzicht geven in de ideeën en zorgen die jonge kunstenaars van over de hele wereld motiveren.

Elk jaar kennen we de Marzeeprijs toe aan enkele van de meest veelbelovende afgestudeerden als erkenning voor hun uitmuntende werk. De priiswinnaars krijgen een verblijf van een week aangeboden op het Ravarylandgoed in België, het daar gecreëerde werk wordt tentoongesteld tijdens de Eindexamententoonstelling van het jaar erop.