Wie

Wie

Marie-José van den Hout (directeur)
Marie-José van den Hout is geboren in Roermond en groeide op in een familie van drie generaties kerkelijke goud- en zilversmeden. Het was in het atelier van haar grootvader, een gerenommeerde ambachtsman die gespecialiseerd was in drijven en ciseleren, dat haar passie voor goud groeide en bloeide. Samen met twee van haar broers werkte Marie-José in het atelier van haar vader voordat ze goud- en zilversmeden en vervolgens beeldende kunst ging studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Zij richtte Galerie Marzee in Nijmegen op in 1979 en werd tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de galerie in juni 2019 geëerd met de titel Officier van de Orde van Oranje-Nassau. 


Niki Heffels
Niki werkt samen met Marzee sinds de galerie in 1995 naar de huidige locatie aan de Waalkade is verhuisd. Zij is verantwoordelijk voor het operationele beheer van de galerie. 


Michiel Heffels

Michiel werkt al jaren bij Galerie Marzee. Naast zijn betrokkenheid bij de galerie is Michiel partner bij Heffels Spiegeler Advocaten in Den Haag. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Moderne Muziek Nijmegen en was eerder lid van de Raad van Toezicht van Stichting Droog Design. 


Lizzie Atkins

Lizzie werkt sinds 2002 samen met Marzee. Ze heeft een graad in Engelse Literatuur van de Universiteit van Birmingham en studeerde juwelen aan de Universiteit van Middlesex. Lizzie is ook schrijver, onderzoeker en gastdocent aan de RCA in Londen. Haar werk is opgenomen in internationale publicaties zoals Art Jewelry Forum en Art Aurea en ze heeft ook geschreven voor de Crafts Council en de WCC-BF. Lizzie is schrijver voor de galerie en is betrokken bij de meeste projecten.


Marloes van Essen

Marloes werkt sinds 2022 bij Galerie Marzee. Ze studeerde af (MA) in kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen.