Galerie Marzee – galerie voor hedendaagse sieraden
tentoonstellingen van 26 mei t/m 10 augustus 2024

Nieuwe tentonstellingen openen op zondag 26 mei 2024 om 4 uur

> Lisa Walker and Eva Jünger: 'keep an eye of something or two' - objecten, sieraden en foto's - boek presentatie tijdens de opening

> Margit Jäschke - sieraden

> Pedro Sequeira - sieraden, tekeningen en schilderijen

Iconoclastisch, intuïtief en onstuimig, daagt Lisa Walker de traditionele begrippen over sieraden uit en vraagt zich af wat het is en wat het kan zijn. Met een open maar rigoureuze aanpak werkt ze met gevonden voorwerpen, kostbare materialen of achtergelaten snuisterijen. Ze combineert en transformeert ze tot draagbare objecten die de aard van sieraden in twijfel trekken, ze heroverweegt de antwoorden op haar vragen en verkent de relatie met kunst, cultuur en de maatschappij. ‘Everything is food for art’, zegt ze.

Voor deze tentoonstelling maakte Lisa nieuwe werken en werkte ze samen met de Duitse fotografe Eva Jünger. Eva streeft naar perfectie, niets in Eva’s serie portretten is toevallig, alles is rigoureus geënsceneerd en perfect in beeld gebracht. Een onwaarschijnlijke combinatie. Chaos ontmoet orde en misschien wordt het nu eindelijk logisch.

Een tentoonstelling die je gezien moet hebben: ‘Keep an eye of something or two’ van Lisa Walker en Eva Jünger.

Tijdens de opening worden twee nieuwe boeken gepresenteerd: een fotoboek met portretten van Eva Jünger met sieraden van Lisa Walker dat dezelfde titel heeft als hun gezamenlijke tentoonstelling: ‘keep an eye of something or two‘ en een nieuw boek van Lisa Walker: ‘jewellery drawings‘.

https://stratus.campaign-image.eu/images/proud_of_a_trophy_zc_v3_128820000001422162.jpg

Margit Jäschke ziet zichzelf niet als een goudsmid, maar als een kunstenaar die werkt met collage, sieraden, objecten en tekeningen, waardoor de grenzen tussen een dergelijke rigide categorisering vervagen. Ze componeert fascinerende vormen met uiteenlopende materialen, waarbij ze metaal en mineralen naast golfkarton, epoxy en kunststof plaatst. Details worden betekenisvol en roepen een veelheid aan associaties op voor de drager of toeschouwer. Soms rijk geïllustreerd, soms spaarzaam, roepen deze sieraden ingebeelde werelden en lang vergeten dingen op. Deze tentoonstelling beslaat een aantal jaren van Margits oeuvre en is een selectie van haar nieuwste en meest inspirerende sieraden, nu te zien in Galerie Marzee.

https://stratus.campaign-image.eu/images/m._jäschke_8_bewerkt_mh2_zc_v2_128820000001422162.jpg

Het werk van Pedro Sequeira is zeer divers, maar toch duidelijk herkenbaar ondanks het feit dat hij blijft experimenteren met zijn sieraden. De constante in zijn werk zijn zijn tekeningen en schilderijen. In deze tentoonstelling laat hij alle disciplines, materialen en concepten toe en laat hij het aan de kijker over om uit te vinden wie Pedro Sequeira eigenlijk is. Vaak verrassend en vindingrijk, expressief en soms ingetogen, maar nooit saai. Ontmoet hem deze zondag tijdens de opening van de tentoonstellingen.

https://stratus.campaign-image.eu/images/pedro_sequiera_web_dscf2041_2_zc_v3_128820000001422162.jpg

Er is zoveel te ontdekken in de komende tentoonstellingen die openen op zondag 26 mei 2024 om 16.00 uur. We hopen dat u ook bij de opening aanwezig zult zijn, samen met ons en de kunstenaars, voor drie spannende, tot nadenken stemmende tentoonstellingen.

huidige tentoonstellingen van 24 maart t/m 22 mei 2024 in Galerie Marzee
HAWK

> Chequita Nahar - sieraden

> Karola Torkos - sieraden

> Anders Ljungberg - objecten en sieraden

> Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst Hildesheim (HAWK) - Hang Out - for a Quiet Moment

20 maart 2024
De Golden Fleece Award is een onafhankelijk artistiek prijzenfonds opgericht met een legaat van Helen Lillias Mitchell (1915-2000). De missie van de Golden Fleece Award is om middelen te bieden voor praktiserende hedendaagse beeldende kunstenaars en makers om hun artistieke visie te vernieuwen en te ontwikkelen.
Genevieve zal haar prijs gebruiken om nieuw werk te ontwikkelen en te produceren voor haar eerste solotentoonstelling bij Galerie Marzee eind 2024.
vorige tentoonstellingen van 24 maart t/m 22 mei 2024 in Galerie Marzee
HAWK

> Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst Hildesheim (HAWK) - Hang Out - for a Quiet Moment

3 maart 2024

Marie-José van den Hout ontvangt ereprijs tijdens SCHMUCK

Directeur van Galerie Marzee, Marie-José van den Hout, ontvangt een ereprijs uit handen van directeur van het IHM Dieter Dohr tijdens de Internationale Handwerksmesse 2024 in München.
"I am so honoured by being awarded this honorary prize and deeply moved by the kind words of the president of the International Handwerksmesse (IHM) Dieter Dohr.
Every year, the IHM becomes the epicenter of the Munich Jewellery Week. So many people contribute to making this event a success, and I extend my heartfelt thanks and gratitude to everyone involved.
"

Marie-José van den Hout
1 maart 2024

Dorothea Prühl wint de Beierse Staatsprijs 2024

Tijdens SCHMUCK in München op de Internationale Handelsmesse heeft Dorothea Prühl de Beierse Staatsprijs gewonnen voor 'das künstlerische Lebenswerk' (haar artistieke levenswerk).

Dorothea Prühl is op 87-jarige leeftijd nog steeds actief en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste kunstenaars op het gebied van sieraden in de hedendaagse kunst. Musea en verzamelaars over de hele wereld beschouwen het werk van Dorothea Prühl als het hoogtepunt van hun collectie.
Nieuwe tentoonstellingen openen op zondag 7 januari 2024 om 4 uur
> Nicole Beck - Building Blocks - sieraden
> Tarja Tuupanen - Ornament / Counterpart - sieraden
> Atelier Ravary - 18 recente winnaars van de Marzee Eindexamenprijs
Yotam Bahat - Sulo Bee - Faye Butler - Dominik Cunningham - Virginia Escobar - Katie Gibbon - Adam Henderson - Elise Hoebeke - Levan Jishkariani - Steven Kaplan-Pistiner - Nikita Kavryzhkin - Meeree Lee - Alma Lion - Peleg Matityahu - Merlin Meremaa - Barbora Opatova - Mart Talvar - Barbara Wei
Opening 7 January 2024
Vorige tentoonstellingen
22 oktober t/m 27 december 2023

> Juliane Brandes - sieraden - Tide [link]
> Antje Bräuer - sieraden
> Veronika Fabian - sieraden - Clasp me firmly, hold me tight [link]
highlight

Veronika Fabian - Clasp me firmly, hold me tight

The contemplation on fear and security served as the inspiration for "Clasp Me Firmly, Hold Me Tight," a series featuring enlarged jewellery clasps and hooks crafted entirely from chains. Veronika Fabian employs the symbolism of jewellery to articulate the current zeitgeist, aiming to depict the yearning for assurance by highlighting the clasp's pivotal role in securing a necklace. [click on portrait to see more...]