Galerie Marzee – galerie voor hedendaagse sieraden

FRAME / Schmuck in München 2024
28 februari t/m 3 maart 2024

FRAME at Schmuck is een selectie van gerenommeerde galeries die de tentoonstellingen SCHMUCK, EXEMPLA en TALENTE omlijsten.

Sinds 1959 presenteert de Handwerkskammer für München und Oberbayern de speciale tentoonstelling SCHMUCK op de International Trade Fair in Munich (IHM). De Internationale Handelsmesse is het centrum van een veelvoud aan activiteiten en tentoonstellingen in heel München tijdens Schmuck en is het centrum en de ontmoetingsplaats voor kunstenaars, verzamelaars en curatoren op het gebied van hedendaagse sieraden.

Bezoek ons op FRAME in Halle B1 - Entrance West - tegenover de tentoonstelling SCHMUCK van woensdag 28 februari t/m zondag 3 maart 2024 (open van 9.30 tot 18.00).
how to get there

Schmuck / Munich Jewellery Week - download programma

SCHMUCK is een speciale tentoonstelling in de Internationale Handwerksmesse (IHM) die sinds 1959 elk jaar in maart in München plaatsvindt. 

De tentoonstelling SCHMUCK die wordt georganiseerd door de Handwerkskammer voor München en Oberbayern is uitgegroeid tot de meest prestigieuze tentoonstelling ter wereld voor moderne sieraden en wordt al 15 jaar lang geflankeerd door FRAME waar onder meer Galerie Marzee staat. 

In de week van Schmuck worden in München al decennia lang andere tentoonstellingen georganiseerd rond het thema door musea, academies, galeries en individuele kunstenaars. Inmiddels zijn er al tentoonstellingen en evenementen op het gebied van moderne sieraden op bijna 100 locaties tijdens Schmuck. 

Schmuck is al 65 jaar lang het grootste evenement ter wereld voor moderne sieraden dat in een week tijd tienduizenden bezoekers van over de hele wereld trekt. 

Schmuck en alle initiatieven die er omheen worden georganiseerd wordt ook wel München Jewellery Week genoemd, niet te verwarren met de organisatie die, voortbordurend op de inspanningen van de Handwerkskammer, deze generieke term gebruikt om locaties tegen betaling te promoten op internet maar geen enkele relatie heeft met de Handwerkskammer. 

Het gratis programmaboekje van de Handwerkskammer streeft er nog steeds naar om kosteloos zo volledig mogelijk te zijn en informatie te verschaffen van alles wat er allemaal in de stad te doen is in de week van 28 februari tot en met 3 maart 2024 en kan hier worden gedownload  of een hardcopy van het programma kan worden opgehaald bij de informatiestand op de Handwerksmesse.

Dorothea Prühl - nieuw halssieraad 'Hasen' (Hazen) gepresenteerd op FRAME

Dorothea Prühl gaat niet over één nacht ijs als ze een nieuw sieraad creëert. Haar nieuwe collier “Hazen” is ontwikkeld in 2023 en gemaakt in 2024. Voordat Dorothea tevreden is en een nieuw sieraad kan worden gepresenteerd, heeft ze al ontelbare prototypes gemaakt en weggegooid. Op deze manier maakt ze slechts 1 of 2 verschillende sieraden per jaar. Haar nieuwste werk wordt voor het eerst gepresenteerd bij Marzee op FRAME/Schmuck 2024 en heeft een oplage van 5.

Nieuwe tentoonstellingen openen op zondag 7 januari 2024 om 4 uur
> Nicole Beck - Building Blocks - sieraden
> Tarja Tuupanen - Ornament / Counterpart - sieraden
> Atelier Ravary - 18 recente winnaars van de Marzee Eindexamenprijs
Yotam Bahat - Sulo Bee - Faye Butler - Dominik Cunningham - Virginia Escobar - Katie Gibbon - Adam Henderson - Elise Hoebeke - Levan Jishkariani - Steven Kaplan-Pistiner - Nikita Kavryzhkin - Meeree Lee - Alma Lion - Peleg Matityahu - Merlin Meremaa - Barbora Opatova - Mart Talvar - Barbara Wei
Opening 7 January 2024
Vorige tentoonstellingen
22 oktober t/m 27 december 2023

> Juliane Brandes - sieraden - Tide [link]
> Antje Bräuer - sieraden
> Veronika Fabian - sieraden - Clasp me firmly, hold me tight [link]
highlight

Veronika Fabian - Clasp me firmly, hold me tight

The contemplation on fear and security served as the inspiration for "Clasp Me Firmly, Hold Me Tight," a series featuring enlarged jewellery clasps and hooks crafted entirely from chains. Veronika Fabian employs the symbolism of jewellery to articulate the current zeitgeist, aiming to depict the yearning for assurance by highlighting the clasp's pivotal role in securing a necklace. [click on portrait to see more...]