Huidige tentoonstellingen

Iconoclastisch, intuïtief en onstuimig, daagt Lisa Walker de traditionele begrippen over sieraden uit en vraagt zich af wat het is en wat het kan zijn. Met een open maar rigoureuze aanpak werkt ze met gevonden voorwerpen, kostbare materialen of achtergelaten snuisterijen. Ze combineert en transformeert ze tot draagbare objecten die de aard van sieraden in twijfel trekken, ze heroverweegt de antwoorden op haar vragen en verkent de relatie met kunst, cultuur en de maatschappij. ‘Everything is food for art’, zegt ze.

Voor deze tentoonstelling maakte Lisa nieuwe werken en werkte ze samen met de Duitse fotografe Eva Jünger. Eva streeft naar perfectie, niets in Eva’s serie portretten is toevallig, alles is rigoureus geënsceneerd en perfect in beeld gebracht. Een onwaarschijnlijke combinatie. Chaos ontmoet orde en misschien wordt het nu eindelijk logisch.

Een tentoonstelling die je gezien moet hebben: ‘Keep an eye of something or two’ van Lisa Walker en Eva Jünger.

Tijdens de opening worden twee nieuwe boeken gepresenteerd: een fotoboek met portretten van Eva Jünger met sieraden van Lisa Walker dat dezelfde titel heeft als hun gezamenlijke tentoonstelling: ‘keep an eye of something or two‘ en een nieuw boek van Lisa Walker: ‘jewellery drawings.


Margit Jäschke ziet zichzelf niet als een goudsmid, maar als een kunstenaar die werkt met collage, sieraden, objecten en tekeningen, waardoor de grenzen tussen een dergelijke rigide categorisering vervagen. Ze componeert fascinerende vormen met uiteenlopende materialen, waarbij ze metaal en mineralen naast golfkarton, epoxy en kunststof plaatst. Details worden betekenisvol en roepen een veelheid aan associaties op voor de drager of toeschouwer. Soms rijk geïllustreerd, soms spaarzaam, roepen deze sieraden ingebeelde werelden en lang vergeten dingen op. Deze tentoonstelling beslaat een aantal jaren van Margits oeuvre en is een selectie van haar nieuwste en meest inspirerende sieraden, nu te zien in Galerie Marzee.

Pedro Sequeira‘s werk is zeer verscheiden en toch zeer herkenbaar ondanks het feit dat hij voortdurend experimenteert met zijn sieraden. De constante in zijn werk zijn zijn tekeningen en schilderijen. In deze tentoonstelling laat hij alle disciplines, materialen en concepten toe en laat hij het aan de kijker over om uit te vinden wie Pedro Sequeira eigenlijk is. Vaak verrassend en vindingrijk, expressief en soms ingetogen, maar nooit saai.

vorige tentoonstellingen van 24 maart t/m 22 mei 2024 in Galerie Marzee
HAWK

> Hochschule für Angewandte Wissenschaft und Kunst Hildesheim (HAWK) - Hang Out - for a Quiet Moment